Impressies van onze culinarie rondreis

Koetjes en Kalfjes

Koetjes & Kalfjes, een leuke naam voor een restaurant. En dat het leuk was, kunt u in mijn impressie lezen. In de hal stonden Ton en ik ons al meteen te vergapen aan de leuke stoelen die daar stonden, gemaakt van boomstammen met kussens erop. In het restaurant zagen we een mozaïek van koeienhuiden aan de muren, een muur van fotobehang, alsof je in het bos aan ’t picknicken bent en stoere decoraties van ruw hout. We kozen een tafeltje bij het raam, zodat we het restaurant konden overzien. Tijdens ons aperitief, een witte wijn voor Ton en een uitstekende Zuid Afrikaanse wijn voor mij, wilden we ons menu uitkiezen. Maar hoe lastig is het als je een leesbril hebt ondervond Ton. Zijn bril lag nog thuis en dan zijn de letters op de menukaart wel erg wazig. Op de foto kunt u zien dat Koetjes & Kalfjes overal rekening mee houdt, want Ton kon uit een presenteerdoos uit wel 20 leen- leesbrillen kiezen. Heel attent! De menukaart bestaat uit drie menu’s, één van € 25.00, één van € 29.50 en één van € 35.00. In elk menu staan vier gangen, maar de prijzen van de menu’s zijn voor drie gangen. Bij sommige keuzes staat een meerprijs van € 2,00 tot € 5,00, het is dus opletten op de keuzes die je maakt, anders zou de rekening wel eens veel hoger kunnen zijn dan je je had voorgesteld. Als voorgerecht koos Ton voor twee kreeftkroketjes met tonijnmayo en ik voor notensoesjes gevuld met quacamole ( Mexicaanse avocadomousse) vergezeld van roquetsalade (sla met een nootachtige smaak) en tomatenchutney. Beiden smaakten voortreffelijk, vooral de kreeftkroket was tongstrelend. Als extra tussengerecht koos Ton voor een Champagnespoon van preiselbeeren en yoghurt en ik voor krokant gebakken gamba’s op lauwwarme salade met pomodori jam. De champagnespoon was het iets bijzonders, ik had bijna spijt dat ik die niet had gekozen, maar de gamba’s maakte mijn keus weer helemaal goed, want die waren ook super klaargemaakt. Ton koos als hoofdgerecht drie Koetjes & Kalfjes biefstukjes en ik voor boerenparelhoen gevuld met eekhoorntjesbrood. We kregen beiden een aardappelrösti en een macedonie van groenten. De porties waren zelfs ruim voldoende voor grote eters. Alles was prima klaargemaakt. Als nagerecht koos ik voor mousse van bitterkoekjes, eiwitstaafjes en mascarpone-ijs en Ton voor ‘Tirami koe’. Even over-en-weer proeven. In één woord heerlijk. Na het diner mochten we een kijkje nemen in alle ruimtes, de opkamer, de voormalige wijnkelder, de bar en de kleine zaal boven met eigen bar. Alles ziet er warm, sfeervol en uitnodigend, tot in de puntjes verzorgd uit. Als je oog voor detail hebt zie je chique decoraties staan en aan de muren hangen. Wij zien Koetjes & Kalfjes als een restaurant waar je voordelig een avondje kunt gaan eten als ‘tussendoortje’. Of om met een wat groter gezelschap in bijvoorbeeld de wijnkelder te dineren. Als je samen iets te vieren hebt is Koetjes & Kalfjes een uitstekende gelegenheid. Als u op www.koetjesenkalfjes.nl kijkt kunt u de nieuwe verrassende, uitnodigende menukaart zien. Het water loopt me alweer in de mond.
Voor reacties klik op contact....



de volgende impressies kunt u opvragen bij contact....


Allerlei aan Zee
Bij Raggers
Onder de Linden
Tong AH
Edelman
Pauls Recept
Het Galjoen
Pinocchio
De Filosoof (inmiddels gesloten)
Ko Sing
Heeren van Noortwijck
Pyramide
't Lieverdje